fredag 16 juni 2017

Terminsavslutning för Katrineholms KPR - dvs Kommunala Pensionärs Rådet


Jag sitter som politisk representant i KPR i Katrineholm, dvs Kommunala Pensionärs Rådet. Det är tredje valperioden som jag är med i denna rätt speciella grupp. Representerade först FP - sedermera ett annat parti.

Det är nog – på många sätt – en av de mest intressanta politiska nämnder jag varit med i. Det är inga ledamöter – såvitt jag förstår – som är under 65 år, men och annan från VoN – Vård-och Omsorgsnämnden – håller sig kring 50-streket. Alla har vi politiska uppfattningar, men dessa lägger vi åt sidan vid våra sammanträden

Idag hade vi terminsavslutning, och självklart serverades en riktig sommartårta – jordgubbar och grädde.

Ordförande i KPR är den erfarna kommunpolitikern Marie-Louise Karlsson, och den ständiga bisittaren är VoN ordförande Ulrika Truedsson – också mycket erfaren inom politiken. Detta radarpar kan oftast hålla reda på den lite ostyriga gruppen av ledamöter inom KPR. Vi håller inte alla gånger på det formella. Vi kan också prata i mun på varandra.

Vi har alltså alla åldern inne, en och annat kan vara 80 +, de flesta kring 70 (tror jag) och det är ett gäng människor som har mycket stor livserfarenhet. Det är alltså ganska oviktigt vilken grupp vi representerar, vi är alla eniga om att det skall vara högt i taket, det är fritt fram att ta upp i princip vad vi önskar. Det här är en grupp intresserade människor, som tillsammans vill göra nytta, dela med sig av sina erfarenheter.

Vi har helt enkelt väldigt roligt på våra möten.

PS. För några år sedan var det ett stort reportage i en av de större pensionärstidningarna, där det helt enkelt konstaterades att Katrineholms KPR grupp var nånting alldeles extra.

Ledamöter i KPR - enligt mial-lista: ( nån kan vara glömd p g a att de inte har nån mail adress).

Ledamöterna kommer alltså från olika verksamheter inom kommunen, några är politiskt valda, några är tjänstemän, ett flertal representerar sina pensionärsorganisationer.

Andersson Alf, Berith Westman, Ericson Monica, Rindhoff Glenn, Hans Karlbom, Helgesson Margareta, Hult Bengt, Högberg Leif, Ivarsson Göran, Jonasson Ulf, Karlsson Marie-Louise, Larsson Kjell, Pyret Backman, Siv Hörnlund-Melin, Siw Lundin , Staaf Maj-Britt, Thöge Andersen, Truedsson Ulrica.

På bilden ses dagens mötesdeltagare:
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar