måndag 20 september 2010

Vad är politikens egentliga kärna?

Enkelt uttryckt kan det sägas vara att varje parti vill genomföra så mycket som möjligt av det som partiet beslutat om vid kongresser, landsmöten och vad de beslutande organen heter.

Så enkelt kan det alltså skrivas.

Då kan man fråga sig: Om ett parti i ett val samarbetat med två andra partier som båda går tillbaka vid detta val - ett av partierna gör sitt sämsta val sen 1914 – skall man då fortsätta satsa på detta alternativ, dvs på The losers.

Kom ihåg: Om du vill genomföra så mycket som möjligt av din poltik bör du samarbeta med vinnarna – The winner takes it all heter det som bekant.

Här har nu miljöpartiet för första gången sedan man bildades 1981 en mycket stor möjlighet att få delar av sin miljöpolitik genomförd, skall man då ta chansen eller skall man satsa på The losers, dvs Sahlin och Ohly? – och aldrig har en rimlig möjlighet att påverka. F ö kommer Sahlin inom en snar framtid att ta ett tårfyllt avsked av ett parti som till stora delar egentligen inte ville ha henne.

De två språkrören Maria W och Peter E torde/borde bli erbjuda platser i regeringen – de tillhör vinnarna. Att fp, c och kd förlorar inflytande är också rimligt, att m kan göra nästan vad de vill är klart, men Reinfeldt och m kommer att ta ansvar för den kommande regeringen. Miljöpartiet kan göra både sitt land och sitt parti stora tjänster genom att acceptera erbjudandet att ingå i regeringen - samt också ta sitt ansvar för en komplicerad parlamentarisk situation.

1 kommentar:

  1. I really like your writing style. Such a nice Post, Can’t wait for the next one.
    Dell Laptops

    SvaraRadera