tisdag 7 september 2010

... en YouTube video

Den 27 nov 2008 lade jag ut en ca 15 minuter lång video på YouTube, filmare var min svåger Carl Sandberg. Han var en mycket cool fotograf och vi tog det hela med en enda tagning. Det blev en hel del besök redan från början men i ärlighetens namn behövdes en hel del promotande för att den skulle nå viktiga personer och beslutsfattare - ex läkemedelsmyndigheter världen runt, senatorer i USA och andra.

Efter ca ett år eller så märkte jag att ljudet var förstört - pajat på något sätt - det försvann helt enkelt efter ca 5-6 minuter. Och det var sannerligen inte så lustigt. Vi testade att lägga ut en ny kopia från mitt original, men det ville sig inte riktigt och en video fick inte vara länge än 10 minuter - min är ca 15 minuter. Så småningom har jag lärt mig hur jag kunde göra och lade ut denna nya kopia av mitt anförande - som sammanfattade 15 års forskning på 15 minuter. Videon hade vid bytet besökts av 10 782 unika besökare, och dagen för bytet var dne 2 augusti 2010.

Ryssar på besök

Enligt statistik för YouTube så har videon kollats in över i princip hela världen, Ett av de mest överaskande besöken var ett ryskt företag som producerar bl a dokumentärer för Rysslands största TV-kanal - Channel One. Denna kontakt resulterade i ett besök av två ryska journalister i januari i år då företaget spelade in en dokumentär om läkemedel som förorsakar död och elände - men ändå är strålande affärer. Programmet är i princip färdigt, inslaget med oss är ca 4 minuter - riktigt hyfsat. Visningsdagen har skjutits upp då ett av de intervjuade företagen - världens största läkemedelsföretag Pfizer - har kopplat in jurister då dom reagerar mycket starkt på grund av inslaget som berör dem.

Det läkemedelsföretag som vi riktar vår kritik mot -  Eli Lilly - har sedan mitten av 90-talet konsekvent vägrat att tala med media. För Lilly är situationen mycket besvärande då dom för något år sedan ingick ett avtal med den ryska läkemedelsmyndigheten om samarbete, och i detta program utsätts Lilly för mycket kraftig kritik då företaget i mer än 50 år sålt ett läkemedel som tagit livet av tusentals personer varje år - med deras goda minne. Pengarna styr.

Två valutgångar

Jag har här  i två inlägg berättat om det förmodade valresultatet inom min hemortskommun, Katrineholm  samt för hela riket. Inslag ett har rubriken: Politisk baksmälla efter valet i Katrineholm och inslag två Alliansen segrar i valet med 5 - 8% - och får egen majoritet.

Valresultat redan nu: Alliansen segrar i valet med ca 5 – 8% - och får egen majoritet. (s) under 30% http://jonassonulf.blogspot.com/

1 kommentar:

  1. I really like your writing style. Such a nice Post, Can’t wait for the next one.
    Dell Laptops

    SvaraRadera