tisdag 7 september 2010

Ewa Callhammar bekräftar sig själv

Jag skrev ett inlägg - Politiskt baksmälla….. - här på bloggen och det berörde bl a oppositionsrådet i Katrineholms kommun Ewa Callhammar – och hon representerar folkpartiet. Hon är alltså det officiella kommunalrådet för oppositionen – dvs Alliansen, vilket innebär att hennes främsta uppgift är att företräda de borgerliga partierna – Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartiet  samt Kristdemokraterna – och för detta torde få ca 75 % av sin lön.

I mitt tidigare inlägg menar jag att hon i första hand företräder sig själv, i andra hand sin familj, varav ytterligare tre personer också arbetar/arbetat politiskt inom kommunen. Mamma Irene Nilsson, plats 26 på valsedeln till kommunfullmäktige, döttrarna Lisa – på plats 10 – medan dottern Emma tidigare i år lämnande uppdraget som ersättare i socialnämnden.

I tredje hand representerar hon folkpartiet och i sista och fjärde hand representerar hon Alliansen, ett arbete för vilket hon alltså avlönas.

I dagens Katrineholms-Kuriren -  070910 - har Callhammar publicerat en insändare som riktar sig till kommunalrådet Göran Dahlström under rubriken: Har Dahlström lovat muslimerna en större moské

I sista stycket av sin insändare skriver hon:

-         - Får jag bestämma efter höstens val går inga skattepengar till hyra av moské. ( det feta markeringen av pronomenet jag svarar undertecknad för)

En bekräftelse så god som någon att Ewa Callhammar i första hand bryr sig om Ewa Callhammar, och så var det väl inte tänkt?

2 kommentarer:

 1. Hej Ulf!
  Jag tolkar så här!
  Ewa talar i valrörelsen för Fp och även ibland för sig själv.
  Alliansen uppträder då och då tillsammans med några gemensamma frågor.
  Det parti, som får kommunal/oppositionsrådsposten, måste avstå mycket till de övriga partierna!Om Ewas familj är med i samma parti spelar hos oss ingen roll. Hur definieras egentligen familj? Ingen av de tre nämnda bor tillsammans med Ewa, vad jag vet. De har egna familjer.
  Däremot är det tydligen viktigt inom (s)!

  SvaraRadera
 2. I really like your writing style. Such a nice Post, Can’t wait for the next one.
  Dell Laptops

  SvaraRadera