onsdag 10 maj 2017

Större stolle än Trump i Vita Huset har aldrig skådats. Trump agerar mer och mer som Nixon efter Wategate


http://bit.ly/2q4SJ4N - DN artikel.

Trump sparkar FBI-chefen James Comey Att sparka FBI chefen - som Trump gjorde igår kväll - påminner mer och mer om den desperation som president Nixon befann sig i under det sista året som han var president.

Jag har just avslutat en av de senaste böckerna om Nixon, "Being Nixon. A man divided" av Evan Thomas, en av USA+s bästa författarna i denna genre - politiska biografier. 

Det är under de senaste åren som de bästa böckerna har kommit om ex Nixon. Man har perspektiven, tidigare hemliga källor har blivit öppna, ett antal nya biografier om Nixon har kommit. Att Nixons helvete efter Watergate varit så stort hade jag inte riktigt förstått, flera av hans medarbetare var rädda för att han skulle dö.

Det var rätt tidigt i den boken som jag började märka att likheterna mellan Trump och Nixon var påtagligt stora. Nixon hade då haft Watergate - med allt vad det innebar. Han var omvald med en förkrossande majoritet. Han hade varit i politiken sedan 1946. 

Trump har varit i politiken lite mer än 100 dagar och allt som har hänt kring honom är minst sagt högst uppseendeväckande. Det kommer - ganska snart är min mening - att gå riktigt åt helvete med Trump. Större stolle har aldrig funnits i Vita Huset. Nixon avskedade också en FBI chef, några sina närmaste rådgivare, de högsta inom justitiedepartementet med mera. 

Ett flertal demokrater - både senatorer och ledamöter av representanthuset - har börjat kräva an oberoende utredare vad gäller Trumps kontakter med Ryssland, det är främst där skon klämmer. Nu börjar det riktiga matchen från demokraternas sida, att knäcka Trump. 

Dom kommer att lyckas.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar