lördag 20 september 2014

Valets slutresultat visade att de rödgröna ökade med hela 0,01 % mot valet 2010. Folkets mandat.


Nu har slutresultat av riksdagsvalet kommit och justerats av vederbörlig myndighet. Det som S+MP+V talar om, det stora mandaten/folkets förtroende har nått upp i hela 43,62 % av rösterna, S fick 31,01 %, MP 6,89 % och V 5,72 %. S+MP - som regeringsförslaget för närvarande ser ut – får inte mer än 37,9 %.

Talmannen hade alltså formellt kunnat erbjuda Alliansen - som fick 39,43 % av rösterna - att bilda regering, som varande det största blocket, men han slapp göra det eftersom statsministern avgick och talmannen erbjöd därmed S+MP att sondera för en regeringsbildning och att dom därmed kunde försöka få till något av deras riktigt dåliga resultat. Underskatta inte Alliansen. Det finns begåvade strateger där också.

Låt nu diverse sosse-konstellationer försöka reda ut vad dom ställt till med, så kommer Alliansen igen till nästa val.

S har ökat sitt resultat från förra valet med +0,35%, MP har minskat med - 0,45 % samt att V ökat med + 0,11%, vilket innebär att de som fått mandat att bilda ny regering har ökat med 0,01 % sedan valet 2010. Rena pyrrhussegern för sossarna.

Jag vidhåller min tidigare analys då jag sade att SD vann valet, de fick 12,86 % av rösterna, Alliansen förlorade och de rödgröna ökade hela 0, 01 %. VILKET MANDAT. Man kan hålla sig för skratt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar