torsdag 26 augusti 2010

Nu tutar jag och kör......

I slutet av januari i år gjorde jag ett av mina försök att skriva en blogg. Och som vanligt tar jag fram mina käpphästar, dvs Om Tage Erlander och den försvunna DC 3-an, frågan om Heléne Fossmo var Knutbys första mord och min YouTube video som på femton minuter sammanfattade vår då ca 15 åriga forskning på den smärtstillande substansen Dextropropoxifen (DXP) - och lite kring dessa ämnen. Längre kom jag inte, men lusten att blogga och skriva om lite allt möjligt - och omöjligt - har funnits kvar. Jag har ju under hela mitt liv varit en skrivande människa, mina första artiklar i Länstidningen i Östersund - en lokal insändare och musikrecensioner - var införda 1961-62, a long time ago.

Nu tar jag den så kallade tjuren vid hornen och gör ett försök till.

Vad skall jag då skriva om??

Det är kanske någon som uppmärksammat att vi står inför ett val, ett mycket viktigt val. Efter att ha varit en del av det politiska arbetet både i Uppsala och Katrineholm - under tillsammans nästan sex år - har jag sett, hört och lärt en hel del och kommer att berätta och reflektera över ett och annat.

Utbildning om beroendefrågor - bl a alkohol och läkemedel, främst beroendeskapade ligger mig varmt om hjärtat. Ett helt ny upptäck jag har gjort - tillsammans med hustrun Birgitta - är LCHF, Low Carb High Fat- dvs ett sätt att förändra ätandet känns mycket spännande och intressant.

Jag har tidigare i livet gjort en del livstilsförändringar, vilket i väldigt hög grad påverkat min hälsa på ett mycket positivt sätt. Den 20 jan 1990 drack jag mitt sista glas alkohol, det är nu mera än 20 år sedan, den 21 feb 1991 rökte jag min sista cigarett och nu inför vi LCHF i familjen.

Ett sunt och bra liv

Det är klart att vi inte kan påverka allt här i livet, men vi kan påverka vår hälsa i mycket hög grad - det har jag bl a lärt mig inom mitt forskningsområde - Folkhälsovetenskap. Även om jag skulle falla ihop och dö i morron dag, så har jag de senaste 20 åren levt ett sunt och mycket bra liv och den insikten räcker mycket långt.

Som jag sade tidigare så har jag skrivit i hela mitt liv, jag har också läst i hela mitt liv och kommer att delge eventuella läsare av min blogg något av det som jag läser.....

1 kommentar:

  1. I really like your writing style. Such a nice Post, Can’t wait for the next one.
    Dell Laptops

    SvaraRadera