söndag 28 juni 2015

A story about David and Goliath - me and Eli Lilly


Igår – lördagen den 27 juni – hade jag tänkt lägga ut några rader där jag skulle presentera en siffra – 25 000 – som är det antal ”öppnade” tweets som jag nu hade uppnått. Jag hade sänt ut ca 27 500 tweets och av dessa hade alltså hela 25 000 ”öppnats” - ca 90% - och förhoppningsvis lästs. En riktigt hög siffra om Du frågar mig. Det är annonsörerna som vill ha siffror på allt som lägga ut på nätet.

Nördigt, visst, men genom vår forskning är jag mycket road av data, statistik, att presentera och analyser sådana sammanhang. Men nu blev det inte som jag hade tänkt, därav denna lilla berättelse.:

Den 24 juni lade jag ut följande tweet – och det blev en mycket stark reaktion med mina mått mätt, dvs det klickades på mina länkar och då fick den intresserade tillgång till mer än 220 nya tweets där vår forskning presenteras. Detta roade uppenbarligen en hel del personer, inte minst mig.


@EliLillyCo - Eli Lilly welcomes all - but blocks me. Proud over our research. bit.ly/1rwExg6  pic.twitter.com/Sku831aa9l

Döm om min förvåning då jag efter ett par dagar fick denna tweet till mig

@DrUlfJonasson Thank you for bringing this to our attention. The issue should be resolved.

Hoppsan då. Det var första gången under alla år – sedan mitten av 90-talet - som vi arbetat med vår forskning som Eli Lilly hört av sig, och reagerat. Eli Lilly är världens 10-11 största Läkemedelsföretag, och finns i 125 länder. De har ca 38 000 anställda, deras nettovinst för 2013 var ca 40 miljarder kr, tillräckligt för att kunna driva de flesta kommunerna i Sörmland, Katrineholm har en omsättning på 2 miljarder per år.

Nu har dom blivit förbannade på mig, riktigt kul vill jag påstå.

Och jag svarade:


Mina länkar går naturligtvis till de tuffaste av mina tweets om Eli Lilly, bl a ”Shame on you Eli Lilly, Shame on You” – den gillar jag. Och den här tweeten slog också igenom, med många, många klicks.

Jun 27

@CNN - I am David and Eli Lilly is Goliath - and I am the winner.Their painkiller was among the worst ever. bit.ly/1fKUZFZ 

Och nu brakade det loss. Jag har aldrig under min snart sex år på Twitter fått så många reaktioner. Under gårdagen sände jag ut ca 75 tweets, men fick hela 300 klicks, ”öppnade tweets”.

Under de fem dagarna – 24-28 juni – fick jag totalt 567 klicks, varav all time high blev igår – hela 300 klicks.

PS.

I stället för att skriva dessa rader igår ägnade sig Gittan och jag åt lokala förlustelse, vilket innebar en fotoutställning på vårt fina bibliotek, vi tog en fika på stan med stora kletiga och goda bullen och sedan avslutade vi festligheterna med en hämt-pizza som vi delade på.


Vilken dag det var

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar