lördag 30 april 2016

Nu kommer den tredje boken av Secret Service agenten Clint Hill - som jobbat för fem presidenter


Den 2 maj 2016 – kommer boken Five presidents: My Extraordinary journey with Eisenhower, Kennedy, Nixon and Ford av Clint Hill och Lisa McCubbin ut. Denna bok är den tredje som paret Hill och McCubbin ger ut..

Clint Hill är Secret Service Agent – dvs livvakt - som sekunderna efter det att president Kennedy skjutits till döds i Dallas, Texas den 23 november 1963 - hoppade upp på presidentbilen där Jackie Kennedy sträckte ut en hjälpande hand. (se bild). Den bilden är ett av 1900-talets mest omskrivna bild.

Clint Hills var Jackie Kennedys livvakt och det tog honom nästan 50 år – och stor hjälp av den välkände TV- journalisten Lisa McCubbin – innan han kunde skriva sin bok. Redan 2010 var Lisa McCubbin medförfattare till den första boken som skrev om Kennedys livvakter, The Kennedy Detail

Huvudansvarig för den boken var Gerald Blaine, en av cheferna för Secret Service personal.

Det var under arbetet med denna bok som Lisa McCubbin och Clint Hill lärde känna varandra och det ledde alltså till den första boken Mrs. Kennedy and Me skrevs och den blev en mycket stor framgång. Författarparet blev också ett riktigt par och deras nära samarbete har fortsatt.


Bok nummer två, Five days in Novemberkom ut 2014 - och är en av de mest välskrivna och spännande böcker som jag någonsin har läst. Trots att alla som läste boken visste ”hur det skulle gå” så är denna historia mästerligt berättad.

Och nu kommer alltså ytterligare en bok Five Presidents: My Extraordinary journey with Eisenhower, Kennedy, Nixon and Ford.

Clint Hill är en yngling på 84 år, och skall nu igen på en omfattande PR-turné för att marknadsföra boken, naturligtvis reser Lisa med. Paret Hill McCubbin är ett utomordentligt bra exempel på hur framgångsrikt samarbete kan se ut, den ena har de personliga minnena och upplevelserna av vissa aktuella händelser och journalisten har uppenbarlig en sällsynt talang att sammanställa de historiska fakta som paret jobbar med.

PS.

Höll på att glömma en sak – typ. Vid en av mina senaste USA – dvs Washingtonresor - besökte jag en bok-festival på National Press Club i huvudstaden, där jag senare själv - vid ett annat tillfälle - hade en presskonferens om vår forskning. Jag passade på att få en bild på oss – surprice, surprice – och vi ses på en av bilderna nedan: Lisa tv, jag och Clint. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar