tisdag 12 december 2017

Unga kompetenta kvinnliga skribenter uppmärksammades på Publicistklubben - Sara Meidell, VK och Matilda Gustavsson, DN


Igår besökte jag och mina PK-vänner årets sista möte. Programmet bestod av tre delar, utdelandet av årets Guldpenna. Publicistklubbens årliga pris som för 2017 tilldelades Sara Meidell, kulturredaktör på Västerbottens-Kuriren. Hon fick ett vackert diplom, 15 000 spänn och en stor bukett blommor. Priset har delats ut sedan tidigt 70-tal, första mottagaren var legendaren BANG, Barbro Alving. I år var det första gången som priset hamnade utanför 08-området, på tiden tycker jag.

Under rubriken Att granska kultureliten intervjuades förra årets vinnare av Guldpennan, Matilda Gustavsson DN. Hennes senaste scoop är att det var hon som - i spåren av #metoo - avslöjade sexanklagelserna mot den så kallade ”Kulturprofilen”. Det blev en mycket spännande intervju av PK´s ordförande Anna Hedenmo. Sant är att det finns mycket mer att hämta i ämnet i fråga, och Matilda har garanterat en hel del spännande på G.

Det blev också en debatt Live till varje pris? – där en namnkunnig manlig panel diskuterade de allt mer förekommande live-sändningarna på webben, är det värt de stora satsningarna som numera görs av fler aktörer än SVT och SR. Den debatten leddes av kompetenta Karin Hübinette.

Här kommer också några bilder från evenemanget:
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar