fredag 4 augusti 2017

Anders Borg och spriten – ingen lyckad kombination


Man gör inte en person en tjänst om man slätar över ett så dåligt beteende som Anders Borg gjort sig skyldig till härförleden. Erfarenheten visar att en person - som agerar på detta sätt - oftast har betydande alkohol och/eller drogproblem. En normaldrickande person får inga blackouts av den digniteten som Anders Borg drabbades av. En sådan person behöver långvarig vård och nykterhet för att kunna komma tillrätta med sitt beroende.

Det är skrämmande hur ledande moderata politiker kommer med mer eller mindre hurtiga tillrop, dessa politiker tycks inte alls ha någon kunskap om alkoholberoendets problematik och konsekvenser. Att bära sig åt som Anders Borg uppenbarligen har gjort är inget ”som alla gjort nån gång ”. Vi - de allra flesta människor - har varit väldigt långt ifrån att bära oss åt på detta sätt och vi är också helt främmande för Borgs språkbruk.

Det har redan i debatten höjts röster för att Anders Borgs beteende kan vara åtalbart, bl a förargelseväckande beteende. Han har också kränkt ett antal människor med att kalla dem för både det ena och det andra. Ett åtal kan vara att vänta.

Vi – hustrun och jag – har arbetat med alkohol-och drogfrågor sedan 1993. Vi har undervisat i mer än 10 år över hela landet, hundratals heldagar blev det. Vi skrev några böcker i ämnet, och fortsatte vi vårt arbete med skriva var sin doktorsavhandling om läkemedel. 

10 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 3. Han har en ökad tolerans för alkohol och behöver behandling för sitt missbruk. Inget mer behöver sägas. Han minns inte vad han gjort. Sök hjälp Anders!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Det var först nu jag såg din kommentar som jag fullt uppskattar, AB har bl a ökad tolerans och han har ett missbruk med största sannolikhet.

   Visst behöver han hjälp, men tror Du att han är villig att skaffa sig det

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera